Category
A-ból B-be

A-ból B-be

#Leisure#Social Sciences#Science#Automotive

A-ból B-be sokféleképpen lehet eljutni a városban. Megoldások, technológiák, trendek, fejlesztések, szabályozások, háttér. Közlekedési, mikromobilitási magazin, amely a városi közlekedés jelenével és jövőjével foglalkozik. Bodnár Csabával és Khell Bogdánnal.

Episodes (9)Default

#002 - az elektromos autók töltése2023-01-25

A második epizódban az elektromos autók töltéséről fogunk beszélgetni, kilowattok és kilowattórák, csatlakozók és állomások. Hogy jön ki a matek, illetve mire kell figyelni, hogy a városképet ne rombolják szét a töltők?

71 min

#003 - az elektromobilitás infrastrukturális háttere2023-02-01

Bár az elektromobilitás irányából közelítettük meg, a témánk ennél kicsit mélyebb: az elektromos hálózat felépítéséről beszélgettünk Balasa Leventével, a Siemens Zrt. Smart Infrastructure vezetőjével. A téma nagyon fontos és rendkívül aktuális, hiszen az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy hogyan épül fel az a végtelenül összetett hálózat, aminek köszönhetően az otthonunkban világít a lámpánk és tölt az elektromos autók. Elmélet, gyakorlat, napelemek, töltők, városkép és sok más dolog a mai epizódban.

67 min

#004 - parkolás és a PARKL2023-02-02

Vendégünk Somogyi Zsolt, a PARKL ügyvezetője, akivel a budapesti parkolás sajátosságain és kihívásain túl a modern, okos parkolási rendszerekről beszélgettünk. Aminek kapcsán egyébként az elektromos autók töltése is szóba került, hiszen a platformjuk ezt is a tudja, de a fókuszban azért a parkolás maradt.

68 min

#001 - a járműmegosztás2022-12-19

Ebben az epizódban témánk a járműmegosztás, a bicikliktől a rollereken és a robogókon át az autóig mindenről fogunk beszélni két vendégünkkel, akik a ShareNow-tól és a Tiertől érkeztek. A rollerek szabályozási kérdései mellett a városképet érintő, a városlakókat zavaró dolgokra is rákérdezünk, ahogy arra is, hogy lehet-e ma Magyarországon nyerségesen üzemeltetni egy autómegosztó szolgáltatást.

75 min

#005 - a budapesti közutak működtetése2023-06-27

Vendégünk Szabó Gábor, a Budapest Közút Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese. Ők látják el a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő utak, hidak, műtárgyak, egész Budapesten a forgalomtechnikai létesítmények, valamint a nem fővárosi tulajdonú, de a közösségi közlekedés által igénybe vett utak üzemeltetési és fenntartási feladatait, úgyhogy jó sok dologról tudtunk beszélgetni.

66 min

#006 - hírek a nagyvilágból2023-06-27

Ebben az adásban a nagyvilág hírei közül szemezgetünk: A párizsiak hamarosan arról fognak szavazni, hogy kitiltsák a városból az e-rollereket. Vajon tényleg csökkent az érdeklődés az elektromos autók iránt?London kibővítette a Low Emission Zone-t gyakorlatilag az egész területére, aminek kapcsán roncsprémiumot és ingyenes tömegközlekedési opciót kap a lakosság.Vajon nálunk lenne-e bármi realitása a dugódíj bevezetésének?

66 min

#007 - kerekesszékkel közlekedni2023-06-27

A fogyatékkal élők budapesti közlekedése olyan kihívásokat is jelent, amire egészséges emberként nem is gondolnánk. Az ETFÉSZ-től Tóth Zoli gyakorlati tapasztalatokról, Fördős Hódi Erzsébet pedig rehabilitációs szakmérnökként segít az eligazodásban.

68 min

#008 - a Levegő Munkacsoport2023-06-27

Vendégünk Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke, geofizikus, akivel a fenntartható városokról és a fenntartható közlekedésről beszélgettünk.

68 min

#009 - az autóiparról és az autókról2023-06-27

Sokszor beszélgettünk már a fenntarthatóságról, de szerettük volna, hogy az autózás kapcsán végre tisztán lássunk: milyen irányba halad a technológia, tényleg a villanyautóké a jövő? Vendégünk Bazsánt Péter, a Pappas Autó Magyarország elektromobilitási termékszakértője.

71 min
Recommends Refresh
Catfish Best Source - Audio

Catfish Best Source - Audio

If you love fishing this is the show for you. Catfish Best Source features host and catfishing guide, Brad Durick. Brad chats with other catfish and fishing enthusiasts on a variety of topics surrounding fishing and catfishing. Catfish Best Source is a podcast of Grand Forks Best Source - Check out more GFBS shows at https://gfbestsource.com/shows/

Sports·Wilderness·Sports:Wilderness

Building This

Building This

A Business Podcast for Creatives.

Entrepreneurship·Business

Good Low with Bailey Norton

Good Low with Bailey Norton

Bailey Norton (LA Comedian, depression/anxiety) sits down with her friends to talk about low moments in their lives that ultimately weren't the end of the world.

Comedy·Comedy Interviews

CRIMINAL MINDED MEDIA

CRIMINAL MINDED MEDIA

CRIMINAL MINDED MEDIA IS FOCUSED ON CREATING AND DEVELOPING, ORIGINAL “ACCESS-DRIVEN” CONTENT. Our mission is to entertain, enlighten and inform our listeners, with stories that we alone have access to, due to our sources — think ‘Deep Throat’/Watergate scandal. We are a media network that feature stories, voices and opinions that are all to be found in our current slate of productions ranging from True Crime, to Sports, to Politics, and everything else in between, that is important for you to know, feel, and ponder. Let’s face it, we’re making the world a better place…

Documentary·Politics·News·True Crime·Society & Culture

HK Talks

HK Talks

Two best friends sharing their perspectives on all things including life and wellness. Let’s kick ass at this life thing together!

Health & Fitness

Grief Walking - MyGriefAngels.org

Grief Walking - MyGriefAngels.org

Grief Walking is a podcast for and by people grieving the loss of loved ones. Video Introduction to the “Grief Walking” Podcast (1 Minute): 

mental·healthcare·Health & Fitness·self-help·bereavement·grief·health·empowerment·death·wellness·group·Mental Health·loss·support

Seed the RNG

Seed the RNG

Every week we discuss random topics that we find interesting. We are three friends with a variety of interests and expertise. In general, you can expect conspiracy theories, current event news, and some fuc*ed up jokes 😃.

Comedy

Ripple Effect - Timber Lake Christian Church

Ripple Effect - Timber Lake Christian Church

The weekly podcast of Timber Lake Christian Church in Moberly, MO.

Religion & Spirituality

The Hairapy Podcast

The Hairapy Podcast

It doesn't get realer than this! One is a rock n roll, introvert with curls. The other is a country lovin', social butterfly. Both bring the attitude, the fun and passion for what they do. After a four hour, life changing hair make over...they've become best friends still going strong 8 years later. Jill, owner of JIVE Hair will always tell it like it is! Hairapy Sessions, take a seat and let the good times roll.

Fashion & Beauty·Arts

Fred Ben Savage AF!

Fred Ben Savage AF!

Stoner Eats: https://www.facebook.com/Stoner-Eats-100242565572989 https://www.facebook.com/Stoner-Eats-100242565572989 Quantum Global Broadcasting Network: https://www.facebook.com/QuantumGBN https://www.facebook.com/QuantumGBN Fred Ben Savage AF:https://www.facebook.com/groups/323091419358207 https://www.facebook.com/groups/323091419358207 I do not own any content I don't own, however it is used under the fair use act.

After Shows·TV & Film

Scan code
Listen anywhere